Referat

Referat: P03 GIF Nike - P03 Tomelilla IF

Hej
Idag var det tid att åka till Lomma för att möta Gif Nike, trillade in tre återbud på morgonen, vilket gjorde att vi åkte iväg med 13 spelare.
På förhand en tuff match, Nike förlorade med udda målet mot ett Klagshamn som utklassade oss på Sorgenfri IP samt vann Nike med ett par bollar mot Sjöbo IF.

Taktiken var att köra lågpress samt att hålla ihop lagdelarna, kan låtas väldigt tråkigt!!
Matchen startar och vi håller oss lågt, men när Nike klev in på vår planhalva med boll så blev vi som randiga bålgetingar som stressade o jagade. Matchen är mållös fram till den 25 minuten, och då hade båda lagen haft farliga målchanser.
Dessa sista 5 minuter innan halvtid så skapar Nike fyra stycken farliga lägen varav två resulterar i mål, här var vi trötta o längtade efter halvtid.
I halvtid mannade vi på att fortsätta som i första och lyfta ögonen på spelarna att vi gjort en fantastik första halvlek trots två sena baklängesmål.

Andra halvlek drar igång och 3 minuter in så gör Nike även 3-0, nattsvart!, vi fortsätter manna på killarna samt att vi flyttar upp pressen och till slut så kommer utdelningen x 3
Vi går ut och vinner rättvist andra halvlek med 3-1 och utöver målen så har vi även tre rena frilägen som tyvärr inte resulterade i mål.
Vilket försvarsspel ni visar upp idag, fokus för oss ledare var att titta på just försvarsspelet och vi är mer än nöjda!
Visar även upp karaktär och mod under hela matchen.